мъфини с орехи и кокос

Пухкави мъфини с кокос и орехи -лесна рецепта за мъфини

Здравейте приятели. Днешната рецепта е за много вкусни пухкави мъфини. Ароматни, меки и изпълнени с вкус! Рецептата е много лесна, но колкото и да ви уверявам в това, няма как да го разберете, докато не ги направите. Само така, ще се уверите в думите ми. Това са ванилови мъфини. Рецептата, по която съм ги направила е базова и може да я ползвате да направите мъфини с най-различен вкус и аромат. В тази рецепта, към сместа за мъфини, аз добавям натрошени орехи и кокос. Дали е сполучлива комбинацията? Ако питате мен „Да“. На нас много ни харесаха тези мъфини. Пробвайте ги и вие и споделете с мен какво е мнението ви…

Аз ще ги опиша тка – меки мъфини, с ефирна текстура, пълни с аромат и много вкусни! Най-важното обаче е, че се приготвят изключително лесно! Всеки може да си ги направи, без да изпита никаква трудност!

От количеството смес, което се забърква от необходимите продукти, се получават 10-12 мъфина. Ако искате повече на брой, просто удвоете дозата.

Пека мъфините на 180 градуса в предварително загрята фурна, за 20 минути! Уточнявам, че моята фурна е с вентилатор. Това също оказва влияние върху времето за печене. И все пак, имайте предвид, че времето за печене може да варира. Това зависи от самата фурна. Нали занете как да проверите дали са изпечени…с клечка за зъби. Това е най-сигурният начин. Вкарайте клечката и ако по нея не залепва нищо, значи мъфините са изпечени.

Когато пълните формичките за мъфини, не ги пълнете изцяло. Пълнежът трябва да е 2/3 от обема на формичките. Мъфините се подуват!

Ето още няколко рецепти за много вкусни десерти, които също може да опитате, без колебание:

Още много лесни рецепти за десерти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се, за да не пропускате видео рецептите, които качваме там! Благодаря ви за подкрепата:)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 9 ratings

Сходни рецепти