пиле с гъби и сметана

Пиле със сметана и гъби – много лесно и вкусно ястие

Рецептата за днес е пиле със сметана и гъби. Ястието се приготвя много лесно и само за няколко минути на котлона. Необходими са ви само пилешко, гъби и сметана, за да си го сготвите. Който от вас обича, по-кремообразни ястия, тази рецепта е идеалната. В нея се съчетават крехко пилешко месо със метана и гъби.

Гъбите, които най-често ползвам за да сготвя това ястие са печурки. Друг вид гъби, също би бил подходящ! Въпрос на личен избор и предпочитания.

Какво месо да ползвам за пиле със сметана и гъби?

Колкото до месото…за тази рецепта, най-подходящото е пилешкото филе. Ястието не трябва да се готви прекалено дълго, затова филето е най-подходящо. Както всички знаете, пилешкото филе, не трябва да се готви прекалено дълго време, иначе ще стане сухо и няма да бъде вкусно! Месото трябва да е сочно, за да е вкусно, а не сухо като хартия :):):)

Принципно много рядко ползвам пилешко филе. В повечето случаи, ползвам месо от бут, но за тази рецепта винаги ползвам пилешко филе. Според мен, то е най-подходящото. Процесът на готвене на месото в тази рецепта е кратък, затова филето ще свърши идеална работа!

Сметаната, която ползвам е обикновена готварска сметана.  Малко я разреждам с вода, за да се получи по-вкусен и кремообразен сос. Внимавайте, да не държите дълго време тигана на котлона, след като добавите сметаната, защото после тя ще е прекалено гъста и няма да ви  е вкусно…поне при мен е така! Веднага щом започне сосът да се сгъстява, махайте тигана от котлона.  Ако се пресготви, след като изстине сметаната, става някак много гъста и всъщност изобщо не стои като сос, а по-скоро като масло!

Ето още няколко рецепти със сметана:

Още лесни и бързи рецепти, може да намерите и в готварския ни канала в Youtube. Ако все още не сте се абонирали, направете го сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти