печени картофи с кюфтета, сготвени на фурна

Печени картофи с кюфтета, сготвени на фурната, идеални за вечеря/обяд

Здравейте…днес ще си сготвим картофи с кюфтета на фурна. Уверявам ви, че е много вкусно. Колко точно, ще разберете, когато си го сготвите!

За да сготвим това ястие, ще ни трябват основно два продукта, които са картофи и кайма. Освен това, за да овкусим каймата, ще ни трябват още лук, яйце и подправки. Разбира се и тук, както и в много други рецепти, може да се добави още някой продукт, който най-много пасва на вашите вкусови предпочитания. Примерно, може да се добави тиквичка, морков и т.н.

Най-напред, трябва да се овкуси каймата. След това се овкусяват картофите. Накрая ги съединяваме и слагаме във фурната. Лесно и много вкусно!

Как овкусявам каймата, когато готвя картофи с кюфтета на фурна?

Освен подправките, които ползвам, към каймата добавям още лук и яйце. Лукът може да го нарежете на дребно или най-добре е да го настържете на едрата страна на рендето. Според мен, по-добрият вариант е да настържете лукът, но ако не ви се занимава, може и да го нарежете. Подправките, които ползвам за кайма са стандартните – черен пипер, чубрица, сол на вкус и малко червен пипер.

Чувала съм ,че някои слагат и кимион. Аз лично, много харесвам тази подправка, но не я ползвам за кайма. Даже, ако трябва да съм честна, много внимавам с нея, понеже тя има много силен аромат, ама наистина силен и ако се прекали с нея, нещата отиват на зле. Ароматът на кимиона ще надделее над всеки друг аромат и това ще бъде единствената подправка, която ще усещате в ястието. Но, само ако се прекали! Ако сложите малко, няма да има проблем. Ако я харесвате може да сложите малко, ама наистина много малко!

Чувала съм ,че някои добавят и пресен магданоз в каймата. Ще бъда честна и ще си призная, че аз никога не съм  овкусявала кайма с магданоз. Някак си не ми се връзва, но няма пречка някой път да пробвам…може пък да ми хареса!

Освен това, към каймата може да се добавят и няколко стръка пресен лук, за още повече свежест на вкуса. В тази рецепта, аз ще сложа малко.

Каква кайма ползвам, за да сготвя картофи с кюфтета на фурна?

В повечето случаи, ползвам свинска кайма. Може да се ползва каквато имате в моментът на готвене. Може да ползвате пилешка кайма или смес от различни меса, примерно свинско и телешко.

И така, по-долу ще видите стъпките, за приготвянето на тази рецепта….

Още рецепти с кайма:

Още рецепти с кайма, може да намерите и в канала ни в Youtube. Ако все още не сте се абонирали, не губете повече време и го направете, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим за подкрепата ви приятели 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти