сарми с месо

Непостни сарми с пиле и ориз на фурна

Здравейте! Днес ще ви разкрия как правя сарми за моето семейство. Сармите няма да бъдат постни, защото ще добавя месо. Използвам пилешко филе. Вместо него, може да ползвате друг вид месо или кайма. Освен това, вместо филе, може да ползвате месото от обезкостени пилешки бутчета, което е по-добрия вариант…аз имах филе и затова ползвам него.

Освен месо, нарязано на дребно, за плънката използвам още моркови и ориз. Подправките са черен, червен пипер и чубрица. Може да се добави и дафинов лист. Зелето харесва дафинов лист 🙂 Искам да отбележа, че сол не слагам, за да не станат прекалено солени, понеже киселото зеле е достатъчно солено. Ако овкусите допълнително със сол има голяма вероятност сармите да са много солени!

Плънката я правя на котлона, като запържвам продуктите за кратко и после оформям сармите. Заливам ги с вода и малко зелев сок. Принципно, съотношението вода:ориз е 3:1, но понеже добавям половин купичка зелев сок, слагам само две и половина купички вода. Капвам и олио. На киселото зеле му трябва мазнина 🙂

Готвя сармите във фурната. Пека на 180 градуса – по-бавно е по-добре!

Надявам се, че рецептата ви харесва и ще се радвам да оставите коментар и да споделите какво мислите за нея. Благодаря и ви пожелавам хубав ден, пълен с усмивки!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти