Мързелив тутманик със спанак и сирене

Няма кой да ни стигне  в намирането на различни начини и варианти за направата на една рецепта. Да вземем за пример  баницата. Може да я направим по какъв ли не начин и с каква ли не плънка. Такъв е случаят и с тутманика, който си е традиционно наше българско кулинарно творение.

Принципно, той се прави с мая и после тестото се оставя да втасва. Има обаче и един, много по-лесен начин за направата на тутманик и той е със сода бикарбонат  или бакпулвер. Това е мързеливият начин за неговата направа и затова и тутманикът се нарича мързелив. Когато той се прави със сода бикарбонат или бакпулвер, не е нужно нито месене, нито време за втасване. Просто се забърква сместа и после се пече.

По този начин направих и този тутманик със спанак и сирене. Всеки път, когато правя мързеливкото, винаги използвам само сирене. Този път обаче, реших да експериментирам и да добавя и спанак. Познайте какво се получи? Разкошен и много вкусен тутманик.

Има някои тънкости, когато добавяте спанак.

Първо, той трябва да се задуши предварително с малко масълце.

Второ, трябва да се остави да изстине, преди да се добавя към сместа.

Трето, трябва да се изстиска от водата, която съдържа. Едва тогава, може да го прибавяте към останалите продукти.

Ето още няколко предложения за тутманик 🙂

По-долу, където е описанието на тази рецепта, може да видите и клипът за направата на този мързелив тутманик със спанак и сирене. Ако все още не сте се абонирали за канала ни в Youtube, време е да го направите!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 11 ratings

Сходни рецепти