козунак с крем карамел

Искате нещо сладичко, направете си крем карамел с козунак

Хапва ми се крем карамел с козунак. Имам малко останал козунак от Великден и какъв по удачен начин да го оползотворя!

Получава се нещо подобно на много  лека тортичка с  изключително приятен вкус. Това е едно прекрасно  съчетание от  крем карамел и козунак. Който ги обича, може да бъде сигурен, че този десерт със сигурност ще му допадне!

рецептата е много лесна. Най-напред си забърквате смес, като за крем карамел и след това ползвате козунакът. Най-добре е да ползвате по-сух козунак.

Защо трябва да се ползва сух козунак?

Ако козунакът е мек, след изпичане и поемане на течността, той ще стане прекалено разкашкан. Да, това е точната дума, колкото и да ми се иска да не я ползвам! Затова, важно изискване в тази рецепта е да ползвате сух козунак.

Това е идеалната рецепта за след Великден, когато имате малко останал козунак. След като престои козунакът 2-3 дена, той ще е идеален за тази рецепта.

Козунакът, който ползвам за тази рецепта е без никаква плънка. Знаете, че козунакът може да бъде с шоколад, с локум, стафиди и т.н. За тази рецепта обаче, аз предпочитам козунакът да е без никаква плънка.

Защо се прецежда сместа за крем карамел?

Това се прави с цел, кремът да има гладка текстура. Ако не го прецедите, вероятността от поява на шупли е по-голяма. Затова, дори и когато си правите само крем карамел, хубаво е за по-голяма сигурност, да си прецеждате сместа.

Признавам си, че аз лично, не винаги го прецеждам…. Понякога ми се получава, понякога не и затова за по-голяма сигурност, се старая да не пропускам тази стъпка, която всъщност е много важна!

Ето още няколко рецепти за козунак и крем карамел:

Още лесни рецепти за вкусни десерти и основни ястия, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега,. за да не изпускате видео рецептите, които качваме там всяка седмица.

Благодарим ви приятели за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти