Крем карамел с тиква

Как мислите, какво ще се получи, ако съчетаем крем карамел с тиква?  Отговорът е прост! Ще се получи един прекрасен десерт…ароматен, вкусен и галещ небцето. След като обелите тиквата и я почистите от семките, нарежете я на кубчета. Сложете нарязаната тиква в тава и поръсете с една супена лъжица захар. Изпечете тиквата. След това, направете яйчената смес за крем карамел. Смесете и сложете тавата във фурната. Имате две опции:

  • печете на водна баня
  • не печете на водна баня

В повечето случаи, аз лично го пека без водна баня и направо в тавата, и кремът се получава гладък, като масло. Вие преценете сами, дали искате да поемете риска или да заложите на другия вариант. Важно е крем карамелът да се пече на много ниски градуси (150-160 градуса), за по-продължително време. Както се казва „бавно, но славно“! Времето за печене, много зависи от самата фурна, нейния модел и форма.

По-долу, може да изгледате клипът, заснет при приготвянето на крем карамел с тиква!

Ето още няколко предложения за крем карамел:

Ако искате да видите нагледно как приготвяме повечето от рецептите, публикувани тук, посетете канала ни в Youtube. Абонирайте се, за да станете част от нашето голямо семейство:)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти