пилешки крилца на фурна- мариновани

Пилешки крилца на фурна (мариновани) – сочни и много вкусни

Днес ще готвя пилешки крилца на фурна. За да са още по-вкусни, те трябва да се мариноват. Първо, защото така стават много по-ароматни и второ, защото така стават още по-вкусни!

Маринатата е въпрос на вкус. Избирам си подправките, които харесвам и овкусявам. Разбира се, когато става въпрос за мариноване, трябва да се има предвид, че не трябва да се прекалява с количеството на подправките. За мен, подправките са, за да се подчертае и засили вкуса на ястието и затова не трябва да се прекалява с тях. Повтарям, те са за да засилят, а не да изместят аромата на ястието.

Да вземем за пример кимионът. Той е подправка, която аз много харесвам, но винаги, когато я ползвам, много внимавам. Ако се сложи прекалено много от нея, каквато и друга подправка да сложите, няма да се усеща нищо друго, освен кимион. Той има прекалено силен аромат!

Количеството на подправките трябва да е умерено и да не се прекалява.

За маринатата на тези пилешки крилца, аз ползвам в този случай, пресен магданоз, черен пипер, червен пипер и съвсем мъничко куркума, колкото за цвят.

В допълнение, добавям и чесън. За тези от вас, които не обичат чесън, може да го пропуснат.

 

Ето още рецепти с пилешко месо:

Още лесни рецепти за вкусни мезета, може да намерите и в нашия видео канал в Youtube. не губете време и се абонирайте сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим за подкрепата ви приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти