puff pastry

Какво е правилото при печене на бутер тесто?

Този вид тесто, готово бутер тесто, е огромно улеснение, когато искаме да си направим нещо вкусно и хрупкаво. Подобно на готовите кори за баница, бутер тестото от магазина съкращава значително времето за направата на кулинарни изкушения. Ако си развихрите въображението и го съчетаете с кулинарните ви умения, с бутер тесто може да сътворите кулинарни изкушения!

Бутер тестото може да се ползва, както за солени ястия, така и за десерти. Като започнем от телешко Уелингтън, та стигнем чак до канелените рулца. Няма да ми стигне времето да изброя всички рецепти, в които може да се ползва такъв вид тесто.

За всички тях обаче е важно едно всеобщо правило – правилото за печене на бутер тесто!

Как се пече бутер тесто?

Бутер тестото се пече в предварително загрята фурна на 200-220 градуса! Това тесто има нужда от мигновена топлинна прегръдка. Затова, когато готвите нещо с бутер тесто, не забравяйте да си включите фурната да загрява предварително! Това е основното правило при печенето на масленото  тесто! Това е многолистно тесто и за да може да бухне има нужда от високи градуси, за не повече от 20-25 минути във фурната!

Предлагам ви няколко рецепти с участието на бутер тесто:

Още рецепти с бутер тесто, може да намерите и в нашия канал в Youtube – Gotvacha! Не пропускайте да се абонирате, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодаря ви за отделеното време и ви желая хубав ден!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар