Вече започнаха да продават изкуствено месо

Вече започнаха да продават изкуствено месо

На прага сме на нещо много, много голямо! Компании вече започнаха да правят месо в лаборатории. Характерното за това месо е, че то не е от истинско животно, а е създадено по изкуствен начин в лаборатории. Да, привържениците му ще кажат, че на вкус е също като истинското и че за направата му се ползват истински животински клетки, но дали обаче това месо има същите качества, каквито има месото от закланите животни!

Кой знае отговорът на този въпрос?

Компаниите производителки ще се защитят и ще кажат, че изкуственото месо по нищо ме отстъпва от истинското, ще кажат, че и то има полезни съставки за организма, но така ли е всъщност!
Държавите с големи и развити икономики като Англия и Америка, вече започнаха да го произвеждат. Вероятно много скоро, до 2-3 години, изкуственото месо ще се предлага масово по магазините!

В Израел има компания, която произвежда  за продажба изкуствено пилешко, свинско и агнешко. Правят го чрез живи клетки от животните. След тава, тези клетки се култивират и накрая има изкуствена пържола.Твърдят, че не използват ГМО при производството. Освен Израел и Сингапур предлага “ месо от епруветка”.

Лабораторно месо се произвежда даже в Словения!

Големият въпрос обаче е дали това месо няма да ни навреди по някакъв начин след време! Безопасно ли е за консумация? Така ли ще спасим Планетата? Така ли ще преборим недостига на храна? Въпрос след въпрос, а отговор дали има?

Проблемът бил, че се замърсява околната среда, че няма достатъчно храна да се изхранва нарастващото население и какво ли още не…. Това ли е начинът – да се храним с изкуствена храна?

Нещо не ми вдъхва много надежда това месо. Дали пък не става въпрос за намаляване на разходите и увеличаване на печалбата?

Оставям темата отворена….

Благодаря ви за отделеното време да прочетете тези редове!

Не забравяйте, че в Youtube имаме готварски канал, в който има много лесни рецепти за вкусни ястия!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар