шкембе чорба с гъби

Вегетарианска шкембе чорба с гъби, без шкембе

В менюто ни, днес ще има шкембе чорба! Вкусна, ароматна и фалшива. Защо фалшива, при положение, че това е шкембе чорба? Да, това е шкембе чорба….но фалшива, защото няма да я правим с шкембе. Ако не е с шкембе, тогава с какво ще е?

Ами, заместител на шкембето е гъбата! Да, точно така! Ще направим тази шкембе чорба с гъби! Не случайно, някои наричат тази чорба „фалшива“! Въпреки, че не се прави с шкембе, тази чорба на вкус, по нищо не отстъпва на класическата. Ако сте със затворени очи и я опитате, много лесно ще се заблудите, защото по аромат, фалшивата шкембе чорба, изключително много се доближава до другата.

Това е вариант на шкембе чорба, специално за дамите, които не са фенове на шкембето:) Да си призная, първият път, когато трябваше да опитам шкембе чорба и аз бях скептично настроена….но, противно на очакванията ми, бях изненадана, защото много ми хареса!

С какви гъби да сготвим тази шкембе чорба?

Гъбите, които ползвам за тази шкембе чорба са микс от Кладница и Печурка. Принципно, когато решим да готвим тази чорба, отиваме до магазина и търсим да купим гъба Кладница….този път обаче, когато отидохме в магазина, купихме Кладница и Печурка, понеже Кладницата не беше достатъчна, като количество! Казахме си, какво пък, нека пробваме и този вариант.

Така и направихме. Ползвахме и двата вида гъби, и чорбата стана много вкусна. Добре и направихме, защото така разбрахме, че фалшивата шкембе чорба, може да се сготви и с друг вид гъба, а не само с Кладница!

Ето и класическата рецепта за шкембе чорба:

Още лесни и много вкусни чорби, може да намерите и в нашият видеоканал в Youtube. Недейте да губите повече време и се абонирайте за канала, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим за подкрепата ви скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти