пилешка супа

Топла и много вкусна пилешка супа

Топла пилешка супичка, никога не е излишна на трапезата, особено в студените месеци! Лично аз, много често готвя тази супа. Старая се един-два пъти в седмицата, задължително  в менюто да има и супа!

Толкова често готвя тази супа, че даже и със затворени очи, имам чувството, че ще мога да я направя. За да се улесня максимално, в фризера винаги имам пилешки бутчета, които ползвам за супи. Знам, че най-добре е да се ползва прясно охладено месо, но понякога месото от фризера ме улеснява много!

Винаги, когато правя супа, независимо каква ще е, ползвам месо с кост. Само така може да се получи плътен и вкусен бульон, който да овкуси супата! Веднъж за толкова години, в които готвя, съм ползвала месо от филе. Понеже филето е много крехко месо и ако се пресготви става сухо, го сложих накрая, пет минути, преди да махна тенджерата от котлона! Не мога да излъжа, че стана вкусна. Тук ключовият момент беше, времето на слагане на месото в тенджерата, а именно накрая! И все пак, най-вкусна става супата, когато се прави с бутчета!

Колкото до застройката…..понякога правя супата с, а понякога без. Ако трябва да съм честна, има малка разлика. Лично аз повече я харесвам със застройка. Ако не се направи застройка, хубаво е да се добавят няколко картофа, чието нишесте да уплътни бульона.

Смятам, че пилешката супа не е завършена, ако не й се добави магданоз. Аз винаги го добавям накрая, за да може да остане максимално свеж.

Ето още няколко рецепти за вкусни супи:

Още рецепти за супи и други вкусотии, може да намерите и в нашия канал в Youtube. Ако все още не сте се абонирали за канала ни, време е да го направите, за да не изпускате видеата, които качваме всяка седмица!
Благодарим ви за доверието и подкрепата, през цялото това време, откакто сме в интернет пространството!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти