Чушки със сирене и яйца на фурна

Чушки със сирене и яйца – без месо, но много вкусно

Здравейте приятели:) Рецептата за днес ще бъде зеленчукова. Ще сготвя чушки със сирене и яйца на фурна! Сега, когато  пазарите изобилстват от най-различни зеленчуци, непростимо е да не ги ползваме в готвенето! С тях могат да се сготвят невероятни вкуснотии! И като че ли, заради тях, особено през лятото, месото остава малко на заден план:) Поне при мен е така, а при вас?

През горещините, определено предпочитам да хапвам повече зеленчукови ястия, отколкото с месо!

В днешната рецепта, основният зеленчук, който ще ползвам е чушката. Невероятно вкусен и ароматен зеленчук. Ще добавя още лук, сирене и яйца. Всичките тези продукти, ще ги запека на фурната и ви гарантирам, че ще се получи едно много вкусно ястие. Вместо на фурна, ястието може да се сготви и на тиган, но аз лично го предпочитам на фурна 🙂 Когато го готвя във фурната, се разминавам с по-малко бъркания, ако ме разбирате!

Към чушките добавям лук, сирене, яйца и става приказка… Вместо сирене, може да се добави извара. Също ще стане много вкусно, особено ако ползвате кашкавалена извара! В зависимост от сиренето, преценявам дали да добавям сол на ястието. Ако сиренето е достатъчно солено, не слагам сол. Овкусявам само с черен пипер. Не добавям никаква друга подправка, защото докато ям, искам да усещам аромата на чушките и нищо друго!

По-долу в описанието, може да изгледате и видеото, което направихме за тази рецепта! Сами ще се убедите, че е изключително лесно, а щом си го сготвите, ще разберете защо е едно от любимите ми ястия за през лятото.

Ето още няколко рецепти с чушки:

Още лесни рецепти със зеленчуци, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви приятели за подкрепата, която ни оказвате!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 11 ratings

Сходни рецепти