чушки с яйца и сирене

Чушки с яйца и сирене, печени във фурната – много вкусно

Здравейте приятели…днес ще си сготвим много вкусни чушки с яйца, печени във фурната. Уверявам ви, че са много вкусни, а пък и се приготвят много лесно! За разкош, ще им добавим и малко моцарела, която спокойно може да се замени със сирене или кашкавал

Защо във фурната, а не пържени?

Ами отговорът е много прост…Когато пържа чушките на котлона, през цялото време трябва да съм около него и да бъркам доста често. Като ги слагам в тавата, с малко олио, покривам чушките с капак или фолио, слагам ги във фурната и забравям за тях за известно време. Това се налага в моментите, в които имам няколко задачи да свърша и не мога да отделя времето изцяло и само на котлона. Разбира се, когато имам възможност, не пропускам да си ги изпържа на котлона, но през останалото време, помощник ми е фурната.

Принципно, винаги покривам тавата с фолио… Може да сложите тавата и непокрита, но тогава ще трябва на няколко пъти да разбърквате чушките, защото отгоре могат да загарят. За съжаление, няма как да ги сложите във фурната и да забравите за тях (освен ако не са покрити), освен ако не печете на много ниски градуси..

И как продължаваме нататък?

След като чушките се изпекат, към тях прибавям няколко яйца, малко сирене и подправки. Вместо сирене, може да се сложи моцарела или кашкавал. Отново запичам за кратко и вечерята/обяда е готов.

Вероятно, има много подправки, които биха били подходящи за чушки с яйца, но аз избягвам да ползвам друга, освен черен пипер и то в малки количества. Обожавам ароматът на чушки и затова избягвам да слагам много подправки, защото те ще притъпят аромата на зеленчука.

Разбира се, хората сме различни и с различни вкусове, затова сложете такава подправка, каквато желаете. Сестра ми например, когато готви чушки с яйца, обича да слага и малко чубрица. Въпрос на вкус 🙂

Ето още няколко рецепти с чушки:

Още лесни рецепти с чушки и какво ли още не, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме!

Благодарим ви сърдечно, за вашата подкрепа, през цялото това време, откакто сме в интернет пространството!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти