чушки с нахут

Сушени постни чушки с нахут

Здравейте приятели! Рецептата за днес е за чушки с нахут. Принципно, в повечето случаи, сушените чушки се пълнят с боб, но този път обаче, ще ги напълним с нахут. Малко по-нетрадиционно, но пък също толкова вкусно! Плънката за тези сушени постни чушки, се прави много лесно.

Най-напред, се запържват зеленчуците – лук (праз), морков, чесън, чушки. След това, те се разбъркват с нахута и готово. Ползвам готов консервиран нахут от буркан. Това определено, ми спестява много време, защото не трябва да го варя, а направо го добавям към останалите продукти. Преди това, го отцеждам от водата.

Овкусяваме плънката с подправки по желание. Аз слагам черен пипер (задължително), червен пипер, мъничко чубрица и много магданоз, за повече свежест. Вие, ако желаете, може да добавите и някоя друга подправка, каквато харесвате.

Чушките ще бъдат постни и няма да им добавяме никакво месо.  Но даже и без месо, те са много вкусни! Опитайте ги 🙂

Имаме още една рецепта за пълнени сушени чушки, но при нея, плънката е направена с боб.  Ако желаете, може да видите рецептата тук: https://gotvacha.com/recipe-items/postni-palneni-tchushki-s-bob/

Тази рецепта има и видео вариант в канала ни, където имаме много рецепти за постни и месни ястия. Не забравяйте да го посетите!

Ето още няколко рецепти за постни ястия:

Още рецепти за лесни постни ястия, може да намерите и в канала ни в Youtube. Ако все още не сте се абонирали, време е да го направите. Уверяваме ви, че няма да съжалявате. Качваме видео рецепта, всяка седмица!

Освен това, чрез видео рецептите,  може да видите нагледно, как приготвяме повечето от ястията, които са публикувани в сайта! Не губете време и станете наш абонат, за да не изпускате рецептите, които качваме!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти