Рецепта за супа топчета

Какво по-вкусно и лекичко от една супичка? независимо дали е топло или студено, супа все може да си се похапва. Има много рецепти за супи. Според мене обаче, класическите за българската трапеза, това са пилешката и супата топчета. Те са едни от най-вкусните и ако сте ги опитвалим в което нямам никакво съмнение, знаете за какво говоря. 

Е днес, рецептата, която ще ви предложа е супа топчета. начинът на направата и може да се различава в зависмост от вкусови предпочитания или в кой край на България живеете. Основните линии на приготвяне обаче, са едни и същи. Топчетата в тази супа се правят от кайма, която може да бъде свинска, телешка или смес. Защо пък не и с пилешка. Правят се от такава кайма, каквато имате в хладилника 🙂 В повечето случаи, се получава така!

Принципно, супата топчета се прави с ориз, Даже някои смесват каймата с малко ориз предварително. Аз обаче, я харесвам повече с фиде. Да! Супата топчета може да се направи с ориз или фиде. Уверявам ви, че е вкусна и при двата варианта. Накрая, просто поръсвате с пресен магданоз и супата е готова за похапване.

Ето още няколко предложения за супа:

Ако искате да видите видео рецепта за супа топчета и още много рецепти, абонирайте се за канала ни в Youtube!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.5 /5)
  • 14 ratings

Сходни рецепти