пиле с картофи и броколи на фурна

Пиле с картофи и броколи на фурна – бързо и лесно ястие

Здравейте приятели и добре дошли из страниците на нашия сайт! Днес ще ви зарадваме с поредното наше предложение за лесен и вкусен обяд/вечеря! Ще сготвим пиле с картофи и броколи на фурна.

Тази комбинация от продукти „пиле с картофи“ си е класическа за нашата трапеза. Съчетавайки тях с друг някакъв продукт, може да пренесе ястието, в друго измерение:)

Например, много добре се съчетават с броколи или спанак. Тиквичките също ще свършат добра работа, за засилване на вкуса на тази комбинация.

За тази рецепта, ще ползвам пилешко месо от бут. За мен, то за мене е най-вкусното месо от пилето. Може да се ползва за направата на всякакви ястия. Дори и след по-продължителна термична обработка, пилешкото месо от бут си остава сочно и вкусно.

За разлика от него, за месото от гърдите на пилето (филето), не може да се каже същото. Филето е много крехко и трябва да се готви за много кратко време, иначе то ще стане сухо и безвкусно!

Обикновено филето се добавя накрая на готвенето, защото именно така, то ще може да си запази соковете и  да е сочно, а не да има вкус и текстура на хартия:)

Ще сготвя ястието на фурна, защото ми е много по-лесно, пък и става също толкова вкусно, колкото и ако има някакво предварително леко запържване!

Ето още няколко рецепти в които комбинираме пиле с картофи:

Още лесни рецепти за обяд, вечеря и закуска, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате новите видеа, които качваме всяка седмица!

Посетете каналът ни и се насладете на всичките видео рецепти, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти