пържено пиле с лук, моркови и картофи

Пържено пиле с лук, моркови и няколко картофа

Днес ще сготвя пържено пиле с лук, моркови и няколко картофа…

След работа, когато нямам много сила да отделям много време да готвя, много често прибягвам до нещо сготвено в тигана. В повечето случаи, ползвам пилешко месо и му добавям каквото имам вкъщи 🙂 Ако следите рецептите в сайта, вероятно сте обърнали внимание, че много често пилешкото месо, което ползвам е от бутчета. Основната причина е, че ми е много по-вкусно. Въпреки, че се готви малко по-дълго от филето, аз го предпочитам.

За тази рецепта, към пилешкото месо ще добавя лук, моркови и няколко картофа. Може друго да нямам, но лук и моркови, винаги имам вкъщи.

И така, за да сготвя това ястие, най-напред, слагам в тигана нарязаните лук и моркови. След това добавям нарязаното пилешко месо и накрая картофите. За накрая, винаги оставям картофите иначе, те ще се пресготвят и ще се превърнат в каша.

Вие разбира се, ако желаете, може да добавите и някакъв друг зеленчук, като например тиквичка…. или няколко чушки. Въпрос на вкусови предпочитания и на това, с какво разполагате в момента на готвене!

Овкусявям само с черен пипер и сол на вкус! Смятам, че това е напълно достатъчно, за да се овкуси добре това ястие. По ваше желание, може да добавите и няколко стръка пресен магданоз, ако имате! Ако нямате…здраве да е!

Ето още няколко рецепти за пържено пиле:

Още лесни рецепти с пиле, може да намерите и в готварският ни канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Стараем се, да качваме лесни и полезни рецепти. Не губете време и надзърнете в нашият видео канал!

Благодарим ви за гласуваното доверие!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти