Поредният азиатски продукт – оризов оцет

Поредният азиатски продукт – оризов оцет

Оризов оцет

Подобно на сушито, което преди няколко години направи фурор  в нашата кухня, днес Китайците и Японците отново ни изненадват и ни представят поредното си творение – оризовия оцет. Азиатските народи, отдавна са установили, качествата на тази течност, която те използват широко в своята кухня от дълги години, даже векове. Още от самото начало, оризовия оцет се е използвал от Японците, за консервиране на риба.

В последствие обаче, разбират, че той може да има много по-широко потребление. Днес, този вид оцет се използва за салати, ястия с ориз, приготвянето на суши и различни видове супи. С него спокойно може да мариновате риба и други морски дарове. Служи като перфектното средство за овкусяване на ориз.

Съставки

Двете най-важни и основни съставки на този вид оцет, това са ориза и водата. Благодарение на своя състав, оцета е изключително полезен и безвреден. Той засилва имунитета на човек и зарежда тялото с аминокиселини. Освен това, оризовия оцет притежава и редица антибактериални свойства, което допълнително увеличава смисъла на неговата употреба. Оцетът, направен от ориз, бива черен, червен и  бял. И двата са еднакво ароматни и полезни. Опитайте го и сами ще се убедите!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар