скумрия на фурна

За основно ще има скумрия на фурна – за всеки, който обича риба

Днес, за обяд/вечеря ще има скумрия на фурна. Нали знаете, че поне веднъж седмично е хубаво да хапвате риба, независимо каква ще е тя! Аз лично, най-много обичам скумрия и затова в повечето случаи готвя нея.

Най-вкусна ми е когато рибата е пържена, но в повечето случаи я приготвям на фурна. Първо защото е много по-лесно, понеже слагам тавата във фурната и забравям за нея, докато рибата не се изпече и второ, защото мразя при пържене цялата тази мазнина, която пръска навсякъде! Затова предпочитам да си сготвя рибата във фурната.

Хубаво е да сложите и няколко резенчета лимон в рибките. Така месото им ще е много по-вкусно! Ароматът на лимон ще притъпи силният аромат на рибата, особено за скумрията, която „ухае“ доста!

По-долу ще намерите описанието на рецептата и всички необходими продукти, за да си сготвите печена скумрия…а те не са много :):):) Важното е да има риба!

Ето още няколко рецепти с риба:

Още лесни рецепти, подходящи за закуска, обяд или вечеря, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube! Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там и ударете камбанката, за да получавате известия, в момента на публикуване на поредното видео!

Благодарим за подкрепата ви скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти