рулца от раци със скариди

Обзалагам се, че скариди не сте готвили така…. с рулца от раци!!!

Обичате ли скариди? А готвили ли сте ги по този начин? Съмнявам се! Допреди да сготвя за първи път тази гозба и аз никога не бях виждала такова изпълнение…аматьорско, ама се получи много вкусно. Накрая, чинията беше празна, а когато следващия път направих порция и на Васко, отнесох няколко похвали от него, а той е доста скромен на такива!

Като хвърлите един поглед на снимката, ще си кажете, че скаридите са сготвени с фиде нали? Поне така изглежда. Ако примерно, аз не знаех как е сготвено ястието, веднага бих казала, че това между скаридите е фиде. Да ама не!

И така, нека ви разкажа как сътворих това ястие… рецептата си е лично моя – авторско произведение!

Един ден, след работа, когато минах през магазина, се спрях пред рибния щанд и някак си ми се дояде нещо оттам. Да си призная, от всичките морски дарове, най-много обичам рибата. Не знам защо, но този път реших да купя нещо различно от риба.  Купих  скариди и рулца от раци. На пръв поглед нищо особено…

Прибрах се и започнах да готвя, без да имам никаква идея какво точно ще сготвя и как! Поогледах се няколко пъти из кухнята по рафтовете, за да видя какво друго може да ми влезе в употреба. Сложих на плота скаридите и рулцата от раци. Включих котлона, сложих тигана, налях малко мазнина и оттук нататък всичко е история, която може да разберете по-долу в стъпките по приготвянето на това ястие 🙂

По- долу, може да видите описанието на цялата рецепта, стъпка по стъпка!

Още рецепти с морски дарове:

Още лесни рецепти, може да намерите и в нашия видео канал в Youtube. Не губете никакво време и се абонирайте за канала, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата, скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 16 ratings