запеканка с тиквички и картофи

Вкусна и много лесна запеканка с тиквички и картофи

Хайде в бързината да си сготвим една запеканка…. Ще е лесна и много вкусна.Обещавам! Главните герои в нея ще са картофите и тиквичките. В допълнение ще има яйца и кашкавал. Тук е мястото да спомена, че в тази запеканка няма да има мръвка 🙂 Реших да я направя без месо. Видях, че в хладилника седят и чакат няколко кренвирша да им дойде реда, но ще си почакат. Днес няма да е техният ред.

За тази запеканка, тиквичките и картофите ще ги настържа на едрата страна на рендето и след това, заедно както са си, ще ги изстискам с ръце, за да премахна водата, която е в тях.

За спойка на тези два проидукта, ще ползвам яйца и кашкавал. Те ще усилят още повече вкуса на запеканката и тя ще стане много вкусна. За малко да забравя. Ще има и глава кромид лук.

Няколко думи за овкусяването

Знам, че повечето хора овкусяват тиквичките с копър, но аз не съм от тях. За добро или за лошо, 99 % от случаите, в които готвя с тиквички, винаги овкусявам с чубрица. За протокола да отбележа, че има един процент, в който ползвам копър, но сами виждате съотношението на процентите 🙂

Всеки има право да овкусява и да ползва подправки, каквито си пожелае!

Пека на 180 градуса, до получаване на загар. Този загар ще е достатъчно красноречив за изпичането на запеканката!

Ако желаете, след като запеканката изстине, може да я поднесете, като я декорирате с крема сирене. Ще е още по-вкусна, по-свежа и по-красива!

Приятно готвене на тези, които ще рещат да си сготвят тази запеканка.

Ето още рецепти за запеканка:

Още много рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Ако се абонирате сега, няма да пропускате видео рецептите, които качваме там! Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти