запеканка с картофи

Вкусна запеканка с картофи, шунка и кашкавал

Много обичам запеканка  с картофи. Приготвя се много лесно. Вкусна е и е идеална за обяд или вечеря! Аз често готвя запеканки. Първо, защото се правят лесно и второ, защото може да си разгърнете въображението и да се получи едно много вкусно ястие.

Основата за картофените запеканки е картофът. Първо сварявате картофите и след това, към тях може да добавите продукти, изцяло съобразени с вашите вкусови предпочитания. Когато правя такъв вид запеканки, към картофите добавям такива продукти, с които разполагам в момента на готвене. Не се придържам стриктно към точна рецепта, което си е един голям плюс, защото няма ограничения.

Към картофите, може да се добави някакъв колбас или още зеленчуци, които обаче, предварително трябва да се преминали през термична обработка, защото във фурната, запеканката не прекарва много време…само няколко минути, колкото отгоре да се разтопи кашкавала.

Най-често, към картофите аз добавям някакъв вид колбас и сметаната. Най-добре според мен, е да се сложи шунка. Който обича кренвирш, може да добави него. Също така, може да се сложи и предварително сготвено пилешко месо. Примерно, ако искате да сложите месо от пилешки бутчета, най-напред сварете бутчетата, след това обезкостете месото, накъсайте го и го сложете към картофите.

Най-лесно и бързо става, като се добави някакъв колбас, защото той не трябва да се обработва термично предварително. Нарязвате го и прибавяте към останалите продукти в тавата.

След като всички необходими продукти за запеканката вече са в тавата, отгоре се поръсва с настърган кашкавал или моцарела и се слага във фурната. За да си спестя някоя и друга минута готвене, а и за да се сготви  запеканката по-бързо, включвам фурната предварително да загрява.

Пека, докато отгоре се получи апетитна коричка!

Ето още няколко рецепти за запеканка:

Още лесни рецепти, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим за подкрепата ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти