myfini s borovinki

Лесна рецепта за вкусни мъфини с боровинки

Приятели, днес ще ви разкрия най-сполучливата ми рецепта за вкусни мъфини. Те ще са много ароматни, защото ще ги направя с боровинки. Направило ми е впечатление, че боровинките много добре се комбинират с всякакви десерти, особено такива с кексово тесто – мъфини, кексове, торти с блат и т.н.

Вие опитвали ли сте тази комбинация? Пишете ми долу в коментарите.

Имайте предвид, че от тази доза се получават около 12 мъфина. Ако искате повече, просто трябва да удвоите дозата. 

Печене на мъфините

Обикновено, когато правя мъфини, винаги ползвам тези хартиените подложки за тях. Този път пробвах да видя дали ако не ползвам хартиените подложки, ще се отделят мъфините от съда. Получи се. След изпичането, мъфините се отделиха прекрасно от тавичката. Но задължително тя трябва да е такава, която е с незалепващо покритие.

Пека мъфините на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 15 минути. Трябва да спомена, че моята фурна е с вентилатор. В зависимост от различните модели фурни, времето за печене може  да варира с 2-3 минути! За да сте  по-сигурни, още докато тавичката е вътре във фурната, направете проверка за изпичане с клечка за зъби. Ако по нея не се залепва нищо, значи мъфините са изпечени и са готови да бъдат извадени от фурната.

Може да ползвате тази рецепта и вместо боровинки, може да сложите друг плод, като например настъргани ябълки или круши, банани нарязани на малки парченца, тиква настъргна на рендето и т.н.

Ще бъда честна с вас и ще ви разкрия, че на мен най-много ми харесват с боровинки, но всеки си има различен вкус и затова може да експериментирате с друг плод.

Ето още няколко рецепти за лесни десерти:

Още лесни рецепти за десерти ще намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там. Благодарим за подкрепата ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти