Отслабване- мисия възможна, но обърнете внимание на вечерята

Отслабване- мисия възможна, но обърнете внимание на вечерята

Не знам защо и как, ама това с отслабването, имам чувството, че преследва жената цял живот. Вечно сме дебели, вечно се чудим, как да махнем малко от бедрата, малко от сланинките по корема… И се почват някакви диети, някакви гладувания и е такива подобни чудесии.

Странно, защо вместо да търсим диети из нета, просто не седнем и не открием грешките в нашето хранене. Все някъде нещо е грешно, че да стигаме до момента, в който се гледаме в огледалото и не се харесваме.

Да поговорим за една от тези грешки – “плюскането вечер”…

Обикновено, най-много ядене поглъщаме вечер, когато сме си у дома, работния ден вече е приключил и се отпускаме. И се започва първо, второ, че даже и десерт. Огромна грешка. Ако през деня извършваме куп физически дейности и с лекота горим калории, вечер не е така. Обилното хранене преди вечеря е грешка.

Преди лягане не сме толкова активни и горенето на калории не е толкова голямо. Излишните калории от една обилна вечеря, нямат време да се изгорят, защото след вечеря гледаме телевизия и лягаме! Калории се изгарят при физическа дейност, освен ако хъркането не се брои за такава 😉

Обърнете внимание на вечерята.

1) намалете количеството храна – забравете обилното хранене вечер, ако искате да отслабнете. Хапвайте нещо „лекичко“, като салата с чисто месо. Избягвайте тежките меса и тестените изделия. Същото важи и за сладкишите. Ако не можете да си легнете, без да сте хапнали нещо сладичко, просто хапнете, но по-малко!

2)повече салата, по-малко основно и ако може без десерт – наблегнете на салатите вечер. Те ще ви напълнят с много полезни вещества за тялото и ще ви помогнат да се загубите тегло. Винаги завършвайте вечерята поне с една ябълка! Тя ще спомогне чревната дейност и метаболизма!

В момента, в който започнете да се храните по-малко вечер, на сутринта ще усещате повече глад. Да, обаче закуската не е толкова страшна, защото имате цял ден да изгорите излишните калории и да не се трупат в тялото ви. Дори и ба е обилна, закуската не е проблем. Затова просто й се насладете без да изпитвате и грам вина 🙂

Движете се повече, яжте повече плодове, и зеленчуци и бъдете отговорни за това, какво слагате в устата си. Запомнете, че всичко е въпрос на ежедневен ИЗБОР!

Благодаря ви за отделеното време и се надявам, че съм ви била полезна!

Разгледайте и другите статии в блога ни…. интересни са!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар