Рецепта за лесен кекс

няма лъжа, няма измама 🙂 Това е един от най-лесните за направа кексове и което е още по-важно, винаги се получава. Обикновен за направа, но необикновен на вкус. Много лекичък и вкусен кекс. Уверявам ви, че веднъж ако си го направите, няма да спрете. В продуктите му за направа, не участва нито кисело, нито прясно мляко. Прави се само от яйца, брашно и захар, както се казва. Това са основните съставки за един кекс. Всичко останало е екстра, която може да допринесе за един  още по-невероятен вкус.

Когато забъркате сместа и я сложите в съда, в който ще печете кекса, идва ред на един много важен момент, а именно печенето. Задължително, печете кексът на ниски градуси (170 градуса), иначе ще остане суров отвътре и няма да може да се изпече така, както трябва.

Поради различието в моделите фурни, вероятно и времетраенето на печенето ще е различно. Готовността на кекса може да проверите с клечка за зъби или с остър нож ( и той ще свърши работа, ако нямате клечки за зъби). Ако по клечката не остава нищо, значи кекса е готов за изваждане.

Ето още няколко предложения за вкусен и лесен кекс:

Още рецепти за кексове и каво ли още не, може да намерите в канали ни в Youtube, където се стараем всяка седмица  да качваме лесни и интересни рецепти. Ако все още не сте се абонирали, време е да го направите 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.2 /5)
  • 18 ratings

Сходни рецепти