ореховки

Направете си ореховки, когато ви се похапва нещо сладичко

Днес ще си направим много лесни ореховки, само с три продукта. Това определено са едни от най-лесните за направа сладки. Тази рецепта винаги ме спасява, когато ми се похапва нещо сладичко. Идеални са за чаша с кафе или чай с приятелка 🙂

Леснотата при тези ореховки идва оттам, че за направата им са нужни само белтъци, орехи и пудра захар. Белтъците трябва да се разбият на сняг. Орехите трябва да се натрошат на малки парченца. Аз предпочитам да ги натроша с нож, но може да се ползва и блендер. Важното е да не се превръщат в прах. Много по-добре е, когато се усещат малките парченца орехи.

Ще станат ли ореховките без брашно?

За тези ореховки брашно не е необходимо. Сместа от белтъци и орехи е достатъчна, за да придаде плътност на ореховките. Не е нужно да се добавя никакво брашно. Даже смятам, че то само ще утежни сместа за тези бисквитки.

Как са на вкус тези ореховки?

Лично на мен много ми харесват. Много „лекички“! От белтъците се оформя една хрупкава обвивка, а вътрешността мекичка. За да се засили техния аромат, добавям ванилия и канела. Канелата я прибавям, защото някак си орехите много добре се съчетават с нейния аромат. Естествено, ако не обичате канела, не я слагайте нея, а увеличете количеството на ванилията!

Ореховките се пекат на ниски градуси…Поне аз така ги пека. В предварително загрята фурна на 150 градуса. По време на печенето, те ще си увеличат малко диаметъра, затова трябва да се оставя малко разстояние между тях. Също така, леко ще покафенеят.

Ето още десерти с орехи:

Още лесни рецепти може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме!

Благодарим ви за подкрепата, през цялото време откакто сме в интернет пространството!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти