картофена салата

Картофена салата с майонеза, кисели краставички, яйца и шунка

Картофената салата е една от любимите ми. Независимо дали ще е приготвена по класическият начин или малко по-така, винаги си я похапвам с наслада.

Класическата рецепта за картофена салата включва картофи, лук и магданоз. За да се отклоним малко от класическия вариант, просто добавяме още някой продукт и нещата ще се получат много добре. Варените картофи, много добре си пасват с варени яйца, с майонеза, някакъв колбас и естествено кисели краставички… и  май се получи  руска салата!

Между нас казано, аз обичам руска салата, но не ми харесват много грахът и морковите, които й се добавят. Именно затова, в повечето случаи, когато искам да направя салата с картофи, избирам варианта, който ви описвам в тази рецепта!

Най-харесвам картофите в съчетание с варени яйца, майонеза и кисели краставички. За екстра, понякога добавям и някаквъ колбас, като шунка, салам, че даже и понякога слагам кренвирши. Може да ви се стори странно, но да, когато нямам друг колбас и виждам кренвирши в хладилника, просто ги взимам и ползвам тях:):):)

Разбира се, за да е още по-вкусна салатата, й добавям майонеза. Понякога слагам майонезата така, както си е, но понякога я разреждам с малко кисело мляко или с вода. Разбира се, това е въпрос на вкусови предпочитания. Може и да не я разреждате. Разреждането го правя, за да не е прекалено „тежка“ майонезата. Може да опитате и да видите, как ще ви хареса повече и да си прецените дали да я разреждате или не.

Различното тук, при тази салата е, че не ползвам нож а ренде. Не режа продуктите  с нож, ами ги настъргвам на едрата страна на рендето. Естествено, рязането или настъргването, в никакъв случай не оказва съществено значение върху вкуса на салатата. Затова, може или да нарежете продуктите, или да ги настържете на рендето. Както на вас ви харесва, така направете!

Ето още няколко рецепти за картофена салата:

Още рецепти за салата и още много кулинарни изкушения, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти