крехки свински ребра на фурна

Свински ребра – сочни и много крехки

Здравейте приятели! Днес ще си направим много крехки и сочни свински ребра, печени на фурна. Приготвено по този начин, месото става изключително крехко и много вкусно. Още повече, че по време на печенето, кокала също ще освободи още вкус. Не знам, дали сте забелязали, но всяка ястие, което се готви с месо на кост, става изключително вкусно. Освен това е много полезно, защото кокалът освобождава колаген, който е полезен за костите ни!

Да преминем към овкусяването…

Подправките, които ползваме за овкусяване на месото са черен и червен пипер. Още по-добре ще е, ако червеният пипер е пушен. Сигурна съм ,че ще се усети разликата. Ако желаете, може да добавите още някоя подправка, по ваше желание!

Освен това, за овкусяване на месото, освен подправките, ще добавим и малко мед, около 2 супени лъжици. Ползвайте течен мед, иначе ще е трудно да се разнесе по всички ребра. В общи линии, медът ще внесе баланс във всичките аромати и вкусове на отделните продукти. Обаче, не се слага много мед а малко, колкото да се привнесе лека сладникавост, докато се похапва месото.

Освен подправки, за аромат към ребрата ще добавим и нарязан лук, който да ги направи, не само много ароматни, но и много вкусни! Също така и няколко скилидки чесън. Аз много обичам чесън и го слагам  почти във всяко ястие 🙂

Накрая, когато свинските ребра са сготвени, може да ги поднесете със салата, картофено пюре или каквото друго пожелаете и обичате! Сготвени по този начин, свинските ребра, стават много вкусни, ароматни и крехки. Сгответе си ги с повод и без повод!

Ето още няколко рецепти със свинско:

Още рецепти със свинско месо и какво ли още не, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се за канала ни, за да не изпускате видео рецептите, които качваме всяка седмица!

Благодарим ви за подкрепата и доверието вече толкова много години!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти