Щрудел с кори за баница

Чудя се как да именувам този прекрасен десерт. Дали да е щрудел или просто баница  с ябълки? Всъщност, май няма никакво значение, защото крайният резултат е неустоим. Ще направим десерта с готови кори за баница. Така става много по-бързо и лесно. 🙂

Освен кори, ще са ни нужни и няколко ябълки. Хубаво е да подберете по-сладки ябълки. Ако не са толкова сладки, когато правите плънката, просто добавете супена лъжица пудра захар, както направих и аз.

Ябълките може да бъдат нарязани на малки кубчета или настъргани на едрата страна на рендето. Ако ги настържете на рендето, след това е хубаво да ги изстискате от водата им, а те съдържат доста от нея!

Когато правя този десерт, винаги в плънката добавям и малко натрошени бисквити или галета, които да оберат излишната вода от ябълките, която ще се отдели при печенето. Ако не разполагате с бисквити или галета, може просто да запечете една филия хляб и после да я натрошите.

Аз харесвам щрудела с орехи. Избягвам да слагам сурови. Предпочитам да са печени, защото придават някак си по-различен аромат и повече хрупкавост.

По-долу, може да видите клипът, който заснехме специално за всички вас!

Ето още няколко предложения с ябълки:

Ако искате да видите нагледно как приготвяме повечето от рецептите публикувани тук, може да посетите канала ни в Youtube! За да не изпуснете най-новите ни рецепти, които качваме там, не губете време и се абонирайте!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 5 ratings

Сходни рецепти