Кекс с праскови - много вкусен, а за аромата нямам думи

Кекс с праскови – много вкусен, а за аромата нямам думи

Както вече разбрахте от заглавието, ще ви покажа рецепта за кекс. Този път, ще го направя с праскови. От известно време, все се чудех какъв ли ще е на вкус кекса с праскови и ето, че дойде времето да го направя и да проверя.

Още след първата хапка и знаех, че ще ми стане любим. Прасковите са толкова нежни след изпичане, а пък за ароматът, просто нямам думи!
За да направя този кекс съм ползвала две праскови. Знаете, че количеството на съответните продукти, зависи много от това за колко души ще е и съда, в който ще се пече.

Тавичката, която аз ползвам е кръгла, с диаметър 30 см.

Времето за печене е 45 минути във фурна с вентилатор. Разбира се, при различните фурни, времето за печене може да е различно! За малко да забравя….загрявам фурната предварително на 180 градуса!

В зависимост от това колко са сладки плодовете, може да се наложи да ги поръсите със захар. Понеже аз обичам да ми е сладко, винаги поръсвам захар. Правя и още нещо – задължително намазвам дъното на тавичката с масло. Така кексът, хем ще е много ароматен, хем и много вкусен!

Овкусявам с ванилия или канела, в зависимост от това какъв плод използвам. Ако слагам ябълки, задължително ползвам канела, защото се съчетават просто перфектно!

Още рецепти за кекс, може да намерите и в нашия готварски канал в Youtube. Ако все още не сте се абонирали, време е да го направите още сега, без да губите и секунда време! Благодаря ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 12 ratings

Сходни рецепти